17 Kasım 2008 Pazartesi

gelişim testi

Canı İnternette gördüğüm bir teste soktum. Ücretsiz bir testti ve sonuç olarak Şuanda 2 yaşındaki çocuklarla aynı düzeyde olduğunu yalnız ince motor gelişiminin yaşıtlarına göre daha gelişmiş olduğunu öğrendim.Bunun sebebide Canın kendi işlerini kendinin yapmasına teşvik etmemden kaynaklandığını düşünüyorum.Çokta iyi yapmışım :)

6 ay sonra bu teste tekrar girip gelişimin nasıl devam ettiğini öğreneceğiz.

İnce motor gelişimi ne demektir?

İnce motor becerileri kapsayan kas grupları özellikle istemli göz hareketlerini sağlayan bunun yanı sıra ellerin istemli ve koordineli bir biçimde çalışmasını sağlayan kas gruplarını kapsamaktadır. El-göz koordinasyonu olarak tanımlanan, ellerin ve gözlerin istemli bir hareket doğrultusunda belli bir eşgüdüm içerisinde çalışmasını sağlayan beceriler bu gelişim alanın çok önemli bir yapı taşını oluşturmaktadır.

DENVER GELİŞİM TESTİ nedir?

Çocuklardaki gelişimsel gecikmeyi ve bozukluğu fark etme amacıyla kullanılan gelişim ölçeği ve tarama testidir. 0-6 yaş grubu arasındaki Çocuklara uygulanmaktadır. Bu test, uygulayıcının çocuğun neler yapabildiğini gözlemesi ve bazı maddelerde de ana babanın çocuğuna ilişkin gözlemlerini anlatmaları yoluyla uygulanır.

Hiç yorum yok: