5 Ocak 2009 Pazartesi

27.ay Dr.kontrolü

Canito'yu 6 aydır Dr.a götürmemiştim.Sıpa ortalığı birbirine kattı.Muayene olurken sinirlendi ve korktu.Muhtemelen daha önceki aşılar aklına geldi.Doktora "dittttt buuudaaaaannnn" diye avaz avaz bağırdı.Sedyeye çiş yaptı.Boyunu zar zor ölçtürdü:)Yani süper bir gündü benim için.

Oğlumun artık 20 dişi var.Bütün dişleri çıkmış çok şükür ki...Sabahları 2 yumurta yediği için süt içmesede olurmuş.Bunun yanında yoğurtta tüketiyor çünkü.Ama peynirle arası kötü.Genelde peynirli şeyleri tükürmeyi tercih ediyor.

Canitonun 6 ay önce kalçasıyla beli arasında bir tüylenme oluşmuştu.Bu tüylenme çoğaldı ve bacaklarının üzerine ve omuzlarına da geldi.Kötü bişey olduğunu düşünmüyor doktorumuz ama yinede bu bir sorunun göstergesi.Can'ın birşeye allerjisi var ama neye olduğunu bulamıyoruz bir türlü.Cildi zaten allerjik.Kuruluğa bağlı egzaması var.Pipisi bile kızarıyor.Bezin değdiği yerlere krem sürüyoruz.Yani cildimiz sorunlu maalesef.

Böbrek üstü bezinin yapabileceği bir şey olabileceğini düşündü ve ultrason istedi birde hormon testleri yaptıracağız.Umarım çaresiz birşey çıkmaz.

Neyse uyku konusunda da söylediği şey şu; Sabah 8-9 gibi uyandırıcam.Öğlen uyursa uyuyacak uyumazsada akşam üstü 4 den sonra kesinlikle uyumasına izin vermicez.Bir süre sonra alışırmış bu rutine.Gün içinde yorulması gerekiyor dedi.Can enerjisi çok yüksek bir çocuk o yüzdende yorulmadan bir gün bile geçirmeyin dedi.Nasıl yorucam artık onu bilemiyorum tabi...

Birşeyi direttiği zaman hayır dediğiniz bişeyi asla geri dönüp yapmayın dedi.35-40 dk.diretse bile pes etmeyin zamanla bu süre 10 dk.iner dedi.

Domates,salatalık ve soyalı yiğecekler bu mevsimde hiçbirşekilde yemesin dedi.

Kilosu 14 kg.boyu ise 92 cm olmuş.Hepatit A aşısının 1.sini oldu.Şimdilik durumlar böyle...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

zıpır can neler yapmış böyle.bence tüylenme de büyük bir sorun çıkmaz.sen içini ferah tut.olumlu şeyler düşün.ben de Ada'yı öğlenleri uyuturken akla karayı seçiyorum.Ada'nın doğuştan gelen huyu uykusuzluktan ölse gidip yatayım da uyuyayım demez,zorluk çıkarır.uykusu var biliyorum ama uyumaz.Ben bu aralar bu mide bulantılarıyla ve Ada ile zor başediyorum.Çocuklar enerjileini atamayınca neye saldıracaklarını şaşırıyorlar.Burada 3 haftadır kar vardı,yeni eridi.Hava muhalefeti,benim mide muhalefeti derken Ada mahfoldu.dışarı çıkamadık,gezmelere gidemedik.Ama Adana'da telafi edeceğiz inşallah....

Happy Mixy dedi ki...

Büracım sorma valla gerçekten çok zorlanıyorum bu aralar.Sadece maillerime bakıyorum,bloga bşey koyacaksam acele acele yazıp çıkıyorum.Sizleride takip ediyorum ama yorum yazacakvaktimolmuyor bu aralar.Umarım adanada dinlenirsin ve mide bulantılarını atlatırsın.kocaman öpüyorum

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun Pınarcım.Uyku düzeni gerçekten çok önemli.Bizim kız doktorunuzun dediği gibi uyanıyor,öğlen 2 saat kadar uyuyor.Akşam 9 buçukta uykusu baya gelmiş oluyor.Bu düzen çok iyi gerçekten.Çünkü geç yattıklarında bizde çok yorulıyoruz kendimize ayıracak vaktimiz kalmıyor.

M.İ.N.İ dedi ki...

Umarım bişey çıkmaz sonuçlarda.hepatit A aşısını bizde yaptırmadık hala.Doktorumuz anaokuluna başlayınca demişti.Ama şimdi yaptırıcam heryerin tuvaletini kullanmak zorunda kalıyoruz çünkü.

Happy Mixy dedi ki...

ne güzel bizimde uyku düzenimiz böyleyken bu hale geldi.Dediğin gibi benim için çok yorucu oluyor gerçekten.

biz henüz altımıza yaptığımız için dışarıda wc falan kullanmıyoruz ama şimdiden bitsin şu aşılar :)

Primarima dedi ki...

Sedyeye çiş:)fena valla hep korkardım bende bir gün sedyeye çişi bırakırmıyız diye (neyse artık bizde öyle bir dert kalmadı, bezden kurtulduğumuz için)bu peynir mevzusu bizdede aynı isizn gibi ben biraz sıkılıyordum bu konuya ama sabahları Rimada iki yumurta yiyor yoğurtda yiyor demekki pek takmamak lazımmış desenize...

Happy Mixy dedi ki...

evet hiç dert etme peynir yemiyor diye...yumurta ve yoğurt yeterliymiş.Süt bile içmese olurmuş.