7 Ekim 2008 Salı

mercimek pişirelim :)

MERCİMEK: Lifli ve bol proteinli bir besin olan mercimek başta B vitamini ve demir olmak üzere kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor mineralleri açısından da zengindir.

resim

Mercimeğin Faydaları: Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Gözlere de yararlıdır. Mercimeğin kalori değeri de yüksektir. Enerji verir ve yorgunluğu giderir. Kansızlara faydalıdır. Anne sütünü attırır. Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır. Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.

Mercimek Nasıl Kullanılır? Mercimek genellikle çorbası yapılarak tüketilir. Ayrıca yemeklere de katılır. Mercimek kaynatılıp suyu içilirse göğüs ağrılarını hafifletir ve öksürüğü keser.

 

Ben mercimek yemeğine bayılırım. Bugün oğluma mercimek pişirdiğimden faydalarını sizlerle de paylaşmak istedim. Et yemeyen çocuklar için birebirdir.

Yanına da tavada 2 yumurtayı şöyle bir karıştırın üzerine az haşladığınız patatesleri rendeleyin ve tavaya az tereyağ koyup ağzını kapatarak biraz pişirin.

Veeeee afiyet olsun.

Hiç yorum yok: