Malzemeler:
1 yufka+2 yemek k.z.yağ+3 yemek k.kıyma+1 çay b.yoğurt+1 domates+tuz
Yapılışı:
Kıymayı kavurun.
Yufkayı yayıp üzerine z.yağ sürün ve rulo yapın. Sonra 1 cm.kalınlığında kesin. Borcama yatay olarak dizin.
Sıcak fırında kızarana kadar pişirin.
Sonrasında başka bir kapta pişirdiğiniz domates ve z.yağını üzerine gezdirin.
Kıymayı koyun.
Üzerine yoğurt gezdirin.
Canitoyla benim yaptığımız gibi sizde çocuğunuzla afiyetle yiğin.
Son anda şarjımız bittiğinden bitmiş halinin fotoğrafını çekemedik ama kitaptan çekilmiş foto işte böyle.
Ebru Şallı'nın kitabından alıntıdır.
8 yorum:
süper gözüküyor tadı nasıl süperdir mutlaka acıktım valla en kısa zamanda yapçam ben bunun milföy versiyonunu görmüştüm tvde :))
gerçekten çok lezzetliydi...sunumuda çok şık misafir yapılacak türden :)bide çok çabuk oluyor...
bizim çocuklar mantının her türünü severler..buna da bayılacaklardır mutlaka yapıcam
afiyet olsun sizde yemeği unutmayın :)
En son resimdeki görüntü bizim yörenin yemeği gibi adı Sirendir çok severim.
valla tarif çok güzel görünüyor.bayramdan sonra yapılacaklar listeme bunu da eklemem lazım.herşeyi bayramdan sonraya attım.bayramı bu sene için milat kabul ediyorum.bayramdan sonra çok işim var çokkkk....
:) pınarcım bişey sorucam. biz ailecek kavrulmuş kıymayı ağzımıza koyamayız ama bu tarifin çok hoş görünüyor. ben kıymaları top top yapıp suda haşlasam,köfteli çorba yapar gibi. sonra yufkaya aralıklı dizip, aynı şekilde hazırlasam sence olurmu???
tarif çok pratik, bu aralar hızlı tariflere ihtiyacım varda. minik adamım uzun süre mutfakta kalmamı sevmiyor.:))
tabi tubacım o da çok değişik olur bence :)yap ve bizede göster :)
Yorum Gönder