20 Eylül 2008 Cumartesi

Oyun grubu

Canito'yu bir süredir evde oyalamak çok zor olmaya başladı. Herzaman kendi kendine oyunlar kuran ve oynayan çocuk artık yanında birilerininde oturmasını istemeye başladı.Yani o oyun oynarken bende yanında olayım istiyo ve benimle oyun kurmaya çalışıyo.Bir süre oynuyoruz ama bir süre sonra benimde evde işim olduğu için onu bırakmak zorunda kalıyorum.Oyun hamuruyla çok güzel oynuyoruz. Yazı tahtamıza resimler çiziyoruz. Dergi bakıyoruz.Buzdolabı magnetleriyle oynuyoruz. Ama yetmiyor yetmiyorrr...

Bizim burada logodiye bir yer keşfettik yine.Daha önce keşfettiğimiz yer oyun grubu için biraz fazla fiyat istedi!Birde buraya bakalım dedik.Sonuçta profesyonel bir yer olduğunu hissettik ve Can 1,5 saat çok büyük bir alanda çeşitli oyun ve oyuncaklarla çok iyi vakit geçirdi.Şimdi Ekim ayında açılışa davetliyiz.Yani kış sezonu açılışına.O gün Can'ı 1 aylık haftada 3 saat 3 gün oyun grubuna yazdırmaya karar verdik.1 ay denicem bakalım ne gibi değişimler olacak Can'da? Eğer memnun kalırsak devam edicez.İçerikte 10 kişilk yaş gurupları var.Sabah kahvaltılarını ediyorlar sonra belli bir program dahilinde oyun oynuyorlar.Sonrada hep beraber öğlen yemeği yiğiyorlar.Birbirlerini görerek bir çok şey öğrenebilirlermiş.Hatta tuvalet alışkanlığı edinen çocuklar bile oluyormuş.öğlen 13:30 eve gelip öğlen uykusuna yatıcaz.Program böyle.

Can'daki sorunlar devam ediyor hala.Yani arada ısırıyor yada saç çekip,tırmalıyor. Bunun yanında oyuncaklarını paylaşmayı istemiyor artık.Öyle bir duygusu gelişti.Arkadaşları oyuncaklarını alınca huysuzluk yapıyor.Tuvalet eğitimi deseniz mümkün değil.Yaptıktan sonra söylüyor.Tuvalete yapalımmı deyincede başıyla hayır diyor.Kıyafetliyken lazımlığa oturup anne çişşşşşşş diyo sonra kalkıyor.Yani sanırım daha erken o yüzden de bende zorlamıyorum hiç.

Bu arada çocuklar annelerini görünce motivasyonları dağılıyormuş.O yüzden ya kapının camından yada cafenin kamerasından izleme şansımız varmış.Bana mantıklı geldi.Çünkü Can beni görünce yanıma gelip benle oynamaya başlıyor.Anne gel gel diyor hemen.

Bizde durumlar böyle...

Doğumgünümüze az kaldı.Ailece dışarıda bir yemek yiğip pasta kesmeye karar verdik.Şimdilik plan bu.Değişiklikleri hemen sizlerle paylaşırım zaten:)

5 yorum:

Happy Mixy dedi ki...

yorumlarda sorun var mı arkadaşlar?Ben yazabiliyorum ama???

alev dedi ki...

deneme!!!

Adsız dedi ki...

oyun grubu süper olmuş.ben de bayram dönüşü ada için oyun grubu bakmak istiyorum.aslında yüzmeye başlatmak istiyodum ama 4-5 yaştan önce yokmuş.acaba bir yerlere üye olsak da havuzlarından mı yararlansak dedim ama bakmak lazım.benim de ada için kış aktiviteleri bulmam lazım..

Adsız dedi ki...

pınarcım merhaba
bu sıralar bizde işler biraz karışık ondan pek giremiyoruz nete. kötü bişey olduğu yok. sadece eşim şehir dışında ertu çok zorlanıyor. sürekli ilgi bekliyor vs.
bloğumda bahsettiğim konu montessori eğitimi. pek vaktim olmadığından ayrıntılı yazamamıştım. bayram dönüşü, blogdan neler yapıyoruz anlatıcam işallah.:)
benimde sevgili hipoglisemi sorunum düzelirse tabi. sendede vardı sanırım bu. ya çok zor bişeymiş.:(
montessori eğitimiyle ilgili adanın bloğuna (tontişada) yorum bırakmıştım. eminim seninde dikkatini çekmiştir.
neyse gecenin bu yarısında vakit bulmuşken neler yapıyorsunuz bi bakayım dedim.:)
görüşmek üzere..:)

Happy Mixy dedi ki...

evet evet okudum ve bend araştırdım çok sağol canım