27 Nisan 2008 Pazar

CANIM CİMBOMUM


SÖZ KONUSU GALATASARAY İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

bENİM GÜZELİMSİN SEN!
MUHTEŞEM 4'LÜ

ASLAN KRAL VE YAVRU ASLANLARI




ENİŞTEM HASAN VE BEN MUZ YERKEN :)
bU DA BENİM BÜCÜRİX KUZENİM :))


25 Nisan 2008 Cuma

zihinsel güç

İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar verirler. Piknik yerine vardıklarında anne yemeği hazırlarken, çocuklar babalarıyla birlikte yürüyüşe çıkar. Uzun bir yürüyüşten sonra oldukça yorulan küçük çocuk yalvarırcasına bakan gözlerle, 'Babacığım çok yoruldum. Lütfen beni kucağında taşır mısın?' der. Baba; 'Ben de yorgunum oğlum'' der demez çocuk ağlamaya başlar. Baba tek kelime etmeden ağaçtan bir dal keser. Dalı bıçakla biçimlendirip, çocuğa zarar vermeyecek biçimde yonta r. Sonra dalı oğluna verir. 'Al oğlum, sana güzel bir at' der. Çocuk sevinçle dal parçasından yontulmuş ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak annesinin yanına doğru gitmeye başlar. Babasını ve ablasını geride bırakmıştır bile...

Baba gülerek kızına: 'İşte yaşam budur kızım. Bazen zihnen ya da bedenen kendini çok yorgun hissedeceksin. İşte o zaman kendine değnekten bir at bul ve neşe ile yoluna devam et. Bu at, bir arkadaş, bir şarkı, bir çiçek, bir şiir yada bir çocuğun tebessümü olabilir.'Değnekten atiniz hiç eksik olmasın.

Fotoğraf basımı

Fotoğrafları bilgisayarda saklama olayı çıktığından beri elime basılmış foto geçmez oldu.Bazen insan sağa sola buzdolabının üzerine falan fotoğraf koymak istiyor.Elimize alıp bakmakta başka bir zevk veriyor insana...Bu yüzden netten bulduğum bu site sayesinde çok kaliteli bir hizmet aldım.Bunuda sizinle paylaşmak istedim.Oturduğum yerden istediğim fotoları seçtim onayladım 3 gün içinde fotoğraflarım karton bir kutu içerisinde kargo ile elime ulaştı.Açıkçası ben çok memnun kaldım bu yüzdende sizlerede tavsiye ederim:)fotografcomekran

İlknur ve Nazlı hayata teşekkür


glitter-graphics.com



Bizim için çok hoşumuza giden ve şaşırtan postu yazan arkadaşım İlknur'cum sana birde buradan teşekkür etmek istedim.Sizde bizim içn çok önemlisiniz.Bu zamana kadar senden birçok şey öğrendim ve hala da öğreniyorum.Arkadaşlık zaten birbirinden iyi şeyler örenebildiğin sürece sağlıklı yürür.Ben herzaman buna inanırım.Bişeyler öğrenemediğim insanlardan da kaçarım:)

Bizim için neler mi yazılmış buyrun buradan bakın bakalım :))

SİZİ SEVİYORUZ...




Minik dev adam Candaş


Blogta tanıştığımızdan beri çok yol kat eden Gülay ve Candaşımız herzaman böyle güçlü ve mutlu olun.Sen Gülay'cım bir anne olarak yapılması gerekenler konusunda çok büyük bir sabır ve özen göstererek o yakışıklı oğlunu sağlıkla büyüttün ve bugünlere getirip mumları üflettin:)Bu yüzden ilk önce senin doğurma gününü kutluyorum ve Candaşı Canla beraber kocaman öpüyoruz.





Bu terlik tam benlik


Bu yaz Can'a, kendime ve eşime Crocs almaya karar verdim.Kaydırmıyor olması ve sağlıklı olmasından dolayı etkilendim açıkçası ama sizlerinde fikrini almak isterim tabi CAN KONUSUNDA ???





CROCS dünyanın en hijyenik, rahat, sağlıklı ve ergonomik ayakkabılarından biri. Ayrıca sıradışı, özgür, eğlenceli, cesur, gösterişli, hayat dolu, kışkırtıcı, komik ve yenilikçi.
Kanada patentli CROCS’un bir teki yaklaşık 150 gram. Yani ayakkabı yastık kadar hafif; çok yumuşak ve rahat.
CROCS ayrıca özel delikleri ile hava dolaşımı sağlayıp, ayakları serin tutuyor. Asla kaymıyor; ıslaklık ve leke tutmuyor. Ortopedik özelliğinin yanında, anti-bakteriyel ve koku önleyici niteliklere sahip.
Bu sevimli terliklerin üzerine takılan aksesuarlar bu sevimliliği ikiye katlıyor bence.Türkiyede 4YTL ye satılan bu jibbitz lere buradan ulaşabilirsiniz.












Neşeli oyun halıları




Hem oyuncak hem halı..Can sıkıntısının en iyi ilacı..



Bu halıyı ilk Gülay'dan duymuştum ve hala aklımdan çıkmadı.Can'ın henüz bu halıda oynayacağından şüpheli olduğum için almak için bekliyorum.Ama keşke çocuk olsaymışın dedirttiren halılar var burada.Ayrıca kızlar içinde süper modeller var.Bir bakmanızı tavsiye ederim.

23 Nisan 2008 Çarşamba

23 Nisan ve çocuk festivali





Boncuğum haftasonu yine hastaydı ve hiç keyfi yoktu.Belki açılır diye dışarı çıktık ama ne yazıkki herşeyden korktu.Kalabalıktan, maskotlardan nasıl kaçtığını bilemedi ve hep kucakta durmak istedi.Yüzünü bile ben zoraki boyadım :)Yukarıda palyaçoya nasıl baktığına bakarsanız nefreti görebilirsiniz :)



haftaiçi kaçamağı

Bitanecik oğlumun hastalığı hala iyileşmedi. Bütün gün uyumak istedi ve arabasında oturmak istedi.Onun bu durgun hallerine hiç alışkın olmadığımdan bebeğimi böyle görmek çok canımı sıkıyor...
























23 Nisan nedeniyle çok hoş bir gün geçirdik ailece...Yine herzamanki yerimizde süper bir kahvaltı ve muhteşem bir manzara eşliğinde yürüyüş herşeye değerdi...Birde Canitom çiçekleri yemeğe uğraşmasaydı :P

Canitom 23 Nisan'dan hiçbişey anlamasada bu yıl.Biz yinede onu aktivitelere götürmeye çalıştık.Bir sonraki postta göreceksiniz ne kadar huysuzluk yaptığını :)











surata bakın




Hastayız falan ama afacanlıkta da birinciyiz halaaa...Bu koltuğun tepesinden kaç kez seke seke yuvarlanıp kafa üstü yere çakıldığını ben bile hatırlayamıyorum :)Ama ne yazıkki muhakeme olmadığından dejavu yaşıyoruz :)Bu fotoları babamız haftasonu ben uyurken benden gizli kahvaltıdan önce oğluyla üzüm yerlerken çekmiş :)Surattaki fırlamalığa dikkatinizi çekerim.

Bezelye çorbası

6 AY VE SONRASI BEBEKLER İÇİN

bezelye remy1

1 soğanı doğrayıp 1 tatlı k.z.yağında kavuralım.1 küçük doğranmış patates ve 250 gr.bezelyeyi ekleyip tekrar kavuralım.1,5 sub.su koyup kaynatalım.Bir cezvede ılıttığımız 1 çay bard.sütü de içine katıp tekrar kaynatalım.İyice yumuşadıktan sonra tuzunu katıp mixerleyelim.

NOT:
Bu tarifte Ebru Şallı'nın kitabından yaptığım bir tarif.

21 Nisan 2008 Pazartesi

Kriz anı












Bahçeden içeri girmek istemeyen Canito'nun kendini yerlere atmadan 15 sn.önceki hali...

Fare avcısı


Veee Remy yakalandı...hemde bir kedi tarafından değil Canito tarafından....:))










Şapka



















Geçenlerde annemle gittiğim bir oyuncakçıda anneme bolca malzeme çıktı.Şapkaları görünce hemen hepsini kafama takıp durdu.Bi polis oldum,bi itfaiyeci,bi kovboy...:))